Vi inviterer til sy-workshop for de som ønsker å sitte samme på Speiderhuset og sy leirbålskapper eller få riktige merker på rett plass på speiderskjorten.

Leirbålskappe er en kappe speiderne bruker for å varme seg ved leirbålet. Den er også sett brukt som pledd over og under soveposen, som hodepute og ikke minst; et sted å sy fast alle merkene man får i løpet av et langt speiderliv. Merk: Man trenger IKKE ha leirbålskappe, men mange speidere ønsker seg dette når man har vært speider en stund. Kanskje noe å ønske seg til bursdag, jul, konfirmasjon etc? Du kan lese mer om kappen her

Hvor og når: Speiderhuset, mandag 20. mars kl. 1830-2030 (Vi kjører en ny runde til høsten for de som vil ha skjorte el. kappe klar til Einarbu mm.)

For hvem: Foresatte og sykyndige eldre speidere som ønsker hjelp/veiledning med kappa.
Dette er IKKE ett kurs, og man må ha med seg alt man trenger og vite hva alt er og hvordan man bruker det. Man må gjøre jobben selv og kunne sy før man kommer, men vi hjelper og viser hverandre. NB! Vi ønsker både foresatte fra småspeider, tropp og rover velkommen.

Hva skal vi ha med? Alt man trenger, altså symaskin, nål, tråd, materialer og merker* etc. Test symaskinen hjemme på forhånd, du må selv vite hvordan din maskin virker og kunne tre den etc. Det kan være fint med mørk grønn sytråd til kantbånd og bokstaver, merker burde festes med samme farge som merkene, men man står fritt til å velge hva man vil.

*Merker til skjorte: Vi har et lite lager med ekstramerker som kan kjøpes til kostpris denne kvelden.

Materialpakke: Vi selger ferdig materialpakke som består av ullstoff klippet til i normal eller ekstra lang versjon, kantbånd til ytterkant av kappa, grønn fleece til bokstaver, bokstavmal og en veiledningen på hvordan lage kappa. Materialer til hette kan kjøpes separat. Merker og ev. hekte til halsen må kjøpes utenom selv, men det er mulig vi kan få til en sambestilling.

Pris: Selve workshopen er gratis – vi serverer til og med kaffe og litt småkjeks.
* Materialpakke til normal leirbålskappe: 750 kr.
* Materialpakke til ekstra stor/lang voksen (over 185++ cm) 950 kr.
* Materialer til hette: 150 kr

Påmelding, spørsmål og bestilling av stoff og materialer: Snakk med Gro Hovland på ett torsdagsmøte, via melding i SPOND eller send mail på ghovland@gmail.com .

Betaling: Etter avtalt kjøp overføres avtalt sum til Askim speidergruppes konto 1100.30.33076 merket med ‘Leirbålskappe’ og speiderens FOR og ETTERNAVN. f.eks. Leirbålskappe Johan Gåbortbukser. Materialer leveres ut ETTER at betaling er bekreftet mottatt hos kasserer.