Det var en del glade speidere og ledere som benyttet muligheten til å dra på «hjemmeleir» i påsken i år – både hjemme og på hytta. Vi synes det så så hyggelig ut at vi velger å utvide tiden man kan dra på leir frem til ut sommerferien (ca. 22. august) da det ikke er alle våre medlemmer som får dratt på leir med gruppen i år.

Reglene er fortsatt de samme: Planlegg og gjennomfør en liten «speiderleir» hjemme eller på hytta; Sov minst en hel natt ute (eller under stuebordet) i sovepose, drikk litt kakao eller saft, spill litt kort, lag gjerne mat på bål/grill og lat som om du er på leir.

Når du er hjemme fra leiren så sender du en liten logg med når turen var, hvor du sov, ca temperatur, hva du gjorde og om du sov godt. Send loggen til oystein@askimspeidergruppe.no før 25. august.

Denne påsken så ønsker vi å motivere speiderne våre til å trene på å dra på leir. Det har vært ett par år uten storleir og derfor er det greit å trene litt. Som kjent så trenger ikke turen være så lang for at det skal være en god tur.

Vi oppfordrer derfor alle i Askim speidergruppe til å dra på minileir hjemme eller på hytta, overnatt i telt i hagen, under stjernene på terrassen, i hengekøye i garasjen eller til og med inne under spisebordet (i sovepose) – minst en natt i løpet av påsken (13. – 18. april). Nyt kakao på (storm)kjøkken og kortspill med hodelykter i et kjekt avbrekk. Viktigst av alt: Bli med på leir.

Hjemmeleir 2022 NSF Motivasjonsmerke Hjemmeleir 2022

Får man merke for dette, lurer du kanskje? Selfølgelig får du merke! Det du trenger å gjøre for å være få godkjent merke er å skrive en liten logg med info om når turen var, hvor du sov, hvor kaldt det var, hva du gjorde (spilte spill ol) og om du sov godt. Send loggen og ett par bilder av «minileiren» til oystein@askimspeidergruppe.no etter du har vært på leir innen 19. april, merket blir delt ut etter borgertoget 17. mai, på sommeravslutningen eller på første møtet etter ferien. (eller ved senere anledning hvis du ikke får vært med der).

Dette er et merke som ikke skal på skjorten, men settes på leirbålskappen hvis man har, eller så legger du det i merkeboksen din intil du har fått deg kappe.

Dette merket kan taes av alle speidere, rovere og ledere i alle alderer i Askim Speidergruppe.