Den første uken i september hvert år er som kjent friluftslivets uke, en uke hvor friluftslivet markeres og feires. Askim speidergruppe har de siste årene arrangert en overnattingstur den første helgen i friluftslivets uke. Slik blir det også i år.

Vi inviterer til overnatting ved Elghytta, våre gapahuker i Åsermarka, for de som vil være med og markere #nattinaturen. Vær OBS på at turen er et ekstratilbud for de som har «sovet ute en vinternatt før», altså du må ha vært med på overnattingstur med troppen før.

Dette er en fin tur for å starte opp høstens overnattinger, koble av og kanskje bli enda bedre kjent med lederne og de andre speiderne som er med.

Hvor: Elghytta i Åsermarka. Oppmøte og avsluttning på parkeringen til Skansehytta.
Når: Vi går fra parkeringen ca. 15:30 lørdag 3. sept og er tilbake ca 12:00 4. sept. Ønsker du å komme etter eller dra før så må du finne veien til Elghytta selv – si i fra i påmeldingen om du kommer etter eller går før.
For hvem: Troppsspeidere (6. klasse ++) som har sovet en natt ute sammen med speideren før. Rovere er også velkomne til å være med.
Hva skjer: Lørdag blir en fin ettermiddag og kveld rundt et bål av et slag hvor vi forteller historier, juger om gamle dager, slapper av, reflekterer over hvor heldige vi er som har allemannsretten og fin skog, og spiser litt godis. Neste morgen våkner vi glade, utvilte og fornøyde i skogen før vi spiser frokost, rydder opp og drar hjem.
Mat: Speiderne må selv ha med mat og drikke til middag og eventuell kveldsmat. Lederne fikser felles frokost og litt snop til felles glede. Vi tar med stormkjøkken ol til utlån for matlagning etter behov.
Pakkeliste / utstyr: Pakk i sekk og ta med deg utstyr for å være og sove ute en kveld og natt om høsten. Ta utgangspunkt i «Pakkeliste høst» som finner under «Speiding | Råd og tips | Pakkelister og tips» her på websidene våre. Ønsker du å sove i hengekøye så må du ha det med også. Lederne tar med fellesutstyr til å sover under, lage mat med og i – så husk plass til fellesutstyr i sekken.
Påmelding: Som alltid er med turer i troppen så må du melde deg på via min.speiding også – du finner påmeldingen her: https://min.speiding.no/activities/view/3216 – frist er fredag 2. sept kl 21:00
Merke: Ja det blir nok et merke på denne turen også – det kan settes på leirbålskappa.

Vi håper å se mange glade speidere på tur denne helga

Speiderhilsen lederne i troppen.

Påmeldte i min.speiding

API-Server does not answer:
En gyldig URL ble ikke angitt
Please check the API URL in the block!