Den første uken i september hvert år er som kjent friluftslivets uke, en uke hvor friluftslivet markeres og feires. Askim speidergruppe har de siste årene arrangert en overnattingstur den første helgen i friluftslivets uke. Slik blir det også i år.

Vi inviterer til overnatting ved Elghytta, våre gapahuker i Åsermarka, for de som vil være med og markere #nattinaturen. Nytt i år er at alle i troppen (også aspiranter) kan være med. Dette er en fin tur for å starte opp høstens overnattinger, koble av og bli enda bedre kjent med lederne og de andre speiderne som er med.

Hvor: Elghytta i Åsermarka. Oppmøte og avsluttning på parkeringen til Skansehytta.

Når: Vi går fra parkeringen ca. 15:30 lørdag 2. sept og er tilbake ca 12:00 3. sept. Ønsker du å komme etter eller dra før så må du finne veien til Elghytta selv, si i fra i påmeldingen om du kommer etter eller går før. Det er altså fullt mulig å bare være med på lørdag og sove hjemme, eller komme å møte oss på søndag morgen (husk da gjerne å ta med ferskt bakverk til oss ledere)

For hvem: Troppsspeidere og aspiranter som vil ha en tur i skogen. Rovere og alle ledere i grupper er selvfølgelig også hjertlig velkommen til å bli med. NB! Hvis du aldri har vært på overnattingstur før så ønsker vi at det er med en foresatt, ta kontakt med oss ledere for å avtale ting.

Hva skjer: Lørdag blir en fin ettermiddag og kveld rundt et bål av et slag hvor vi forteller historier, juger om gamle dager, slapper av, reflekterer over hvor heldige vi er som har allemannsretten og fin skog, og spiser litt godis. Neste morgen våkner vi glade, utvilte og fornøyde i skogen før vi spiser frokost, rydder opp og drar hjem. Patruljer som vil kan dra på «patruljetur» med Elghytta som HQ, dette er noe vi blir enige om på møtet før.

Mat: Detalkerne må selv ha med mat og drikke til middag og eventuell kveldsmat. Lederne fikser felles frokost og litt snop til felles glede. Vi tar med stormkjøkken ol til utlån for matlagning etter behov. Du kan gjerne avtale felles middag sammen med andre speidere i patruljen.

Pakkeliste / utstyr: Pakk i sekk og ta med deg utstyr for å være og sove ute en kveld og natt om høsten. Ta utgangspunkt i «Pakkeliste høst» som finner under «Speiding | Råd og tips | Pakkelister og tips» her på websidene våre. Det er noen plasser i gapahukene på Elghytta og vi har tarper til å sove under. Ønsker du å sove i hengekøye så må du ha det med også, vi har tre til utlån i gruppen. Lederne tar med fellesutstyr til å sover under, lage mat med og i – så husk plass til fellesutstyr i sekken.

Påmelding: Som alltid med turer i troppen så må du melde deg på via min.speiding også – du finner påmeldingen her: https://min.speiding.no/activities/view/3662 – frist er fredag 1. sept kl 21:00

Vi håper å se mange av dere på denne turen også!

Påmeldte i min speiding:

API-Server does not answer:
En gyldig URL ble ikke angitt
Please check the API URL in the block!