Årets sommerleir er Nordtreff 2024, en felles nordisk leir på Nordtangen leirsted ved Gran. Det kommer mellom 250 og 350 speidere fra våre vennskapsgrupper i Finland, Sverige, Danmark og flere grupper i Norge. Tema for leiren er TO SPACE! / moderne speiding. Vi skal lage raketter og romskip, men også spille volleyball og gå på haik. Aller mest skal vi få nye venner og gode minner.

Foto: Harald Undheim

Hvor: Nordtangen speidersenter, Gran. Et fast leirsted eid av KM speiderne. Stedet har nye toalettbygg, plass til opp til 800 speidere på godt drenert leirplass, badestrand, og flere hus og hytter som vi vil bruke under leiren.
Når: 29. juni – 6. juli (3. -6. juli for småspeidere)
Hvem: Speidere i alle aldre fra våre nordiske vennskapsbyer i Finland, Sverige og Danmark, samt speidere fra gruppene i Indre Østfold og andre inviterte norske grupper.
Pris: 2300 kr for hele uken, 1300 for halve uken. Dette dekker hele leiren, leirskjorte, leirmerke samt all mat og drikke.
Betaling: Leiravgifter deles i to betalinger: 500 kr ved påmelding før 22. mars og resterende innen 1. mai. Betaling gjøres til konto 1100.30.33076. Merk betalingen med LEIR og speiderens FOR og ETTERNAVN. Husk at speidergruppe har gode støtteordninger dersom dere har en utfordrende økonomi. Det gjelder både kontingent, leir og utstyr. Ta kontakt med enhetsleder (Øystein, Marianne eller Jørgen). Vi har taushetsplikt, og krever ikke innsyn i din privatøkonomi for å hjelpe.

Ordensregler: Vi ønsker å ha med oss motiverte og engasjerte speidere på leir og derfor setter vi noen enkle «krav» til speiderne vi har med.

  • Maks 3 fravær på i løpet av vårterminen, hvis ikke annet er speiselt avtalt. (Sykdom er godkjent fravær men må meldes fra om før møter / turer)
  • Tatt minst ett speidermerke i løpet av vårterminen
  • Ha vært med på minst 2 overnattingersnetter med troppen eller småsepeideren (Det er mange gode muligheter i løpet av vårterminen)
  • Generell grei oppførsel på møter og turer: «Høre på lederne sine og gjøre som peffen og assen sier»

Avbestilling/avmelding: Ved avbestilling / avmelding før 1. mai gis hele deltakeravgiften tilbake, før 1. juni gis halve tilbake og etter 1. juni så gis ingen tilbakebetaling, da mesteparten av utgiftene til leiren er låst.
Reise: Vi planlegger felles kjøring til og fra Nordtangen, med god hjelp fra foreldre.

Påmelding: Må gjøres i NSF sitt medlemssystem (min.speiding) innen fredag 22. mars. Vær samtidig obs på å ha oppdatert informasjon om pårørende i medlemsystemet. Påmedling er ikke bindene før 500 er satt inn på konto. (se over)

NB! Det er Askim speidergruppe – med litt hjelp fra andre – som arrangerer leiren så det gjør at vi må bruke mange ledere til å drive leiren samtidig som vi skal passe på våre speidere. Derfor ser vi ser oss nødt til å sette en grense på 15 småspeidere så sant vi ikke får foreldrehjelp til småspeiderene på leiren, plasser blir fordelt etter «første mann til mølla» prinsippet.

Hvis du har lyst til å hjelpe småspeiderne på leiren så send en epost til Jørgen – stormhanssen@hotmail.com. Vi trenger også foreldre som kan hjelpe til i troppen, ta kontakt med Øystein – oystein@askimspeidergruppe.no – hvis du har tid og lyst til å hjelpe til i troppen hele eller halve uken. Ingen forhåndskunnskap trengs, vi gir opplæring.

Dette er en fin måte å få se hvordan speiderne har det på leir og være med å gi barn og unge minner og opplevelser for livet.

Pakkeliste: Du kan ta ungangspunkt i denne. Hvis vi ser at vi trenger ekstra ting vil vi melde ifra i god tid.
Spørsmål: Ta kontakt med oss via Spond, så svarer vi på alle spørsmål så godt vi kan.
Infomøte: Vi har planlagt et eget møte for oss som skal på leir 13. juni, hvor vi legge de siste planene og pakker litt sammen. Invitasjon kommer i spond når vi nærmer oss leiren.
Mer informasjon: Leiren har egen nettside (på engelsk) – her vil det komme mye felles informasjon: https://2024.nordtreff.org