Lørdag 8. oktober er det «småspeiderløft» på Romsåsen. Småspeiderløft er en opplevelsesrik aktivitetsdag for alle bever- og småspeidere i Østre Østfold Krets. Vi i Askim Speidergruppe kombinerer småspeiderløft med en overnatting fra lørdag til søndag på samme sted.

Invitasjon til småspeiderløft og overnatting kommer via SPOND. Du velger selv om hva du blir med på, men håper selvfølgelig at flest mulig blir med på begge aktivitetene. Foreldre har lov å være med som hjelpeledere – send melding via SPOND og si når/hva du kan og ønsker være med på.

ALLE som skal være med på Småspeiderløft og/eller overnattingstur må være meldt inn i Norges Speiderforbund (link til innmelding i NSF)

Småspeiderløft

Hva: Aktivitetsdag for alle bever- og småspeidere i ØØK i regi av småspeiderombudet
Sted: Romsåsens gruver (veibeskrivelse) – bruk gjerne den «nedre» parkeringen. Ta til venstre før du kommer opp til gruvene (skiltet P)
Tid/dato: Oppmøte for Askim-speidere lørdag 8. oktober klokken 10:30 ved bommen oppe ved gruvene. Småspeiderløft avsluttes klokken 17.00 ved Nikkeltunet (gapahukene nedenfor gruveinngangen). De som ikke skal overnatte må hentes her av foreldre/foresatte.
Pris: 0,- (gratis) for oss i Askim
Påmelding: Via SPOND. Frist 2.oktober!
Helseskjema: Alle som skal være med på Småspeiderløft og/eller overnatting må levere ferdig utfylt helseattest ved oppmøte. Vi tar med noen «blanke» skjemaer for de av dere som ikke har adgang til skriver.

Utstyr: Som alltid – klær etter vær. Vi skal være ute hele dagen, så tenk varme klær, regntøy, lue, votter osv. Speiderskjerf for de som har. Drikkeflaske med vann eller saft. De får servert grillpølser++ til lunsj.
Romsåsen: Les mer om Romsåsen
Aktiviteter: Det vil bli 4 «hovedaktiviteter» under dagen. Akkurat hvilke aktiviteter det blir er ikke 100% avklart, men tenk zip-line, treklatring, gruvevandring, hinderløype eller lignende.

Overnattingstur

Hva: Overnatting med middag og utendørs kino for Askim-speidere (og evt. noen flere gjester fra andre grupper). Overnatting i gapahuk eller telt.
Sted: Romsåsens gruver ved Nikkeltunet (gapahuken nedenfor gruveinngangen)
Tid/dato: Lørdag 8.oktober klokken 17.00 til søndag 9.oktober klokken 11:30
Pris: 0,- (dekkes av speidergruppa). No-show gebyr kr 100,- hvis du er meldt på og ikke møter opp uten å si ifra minst 24 timer før aktivitets start.
Påmelding: Via SPOND. Frist 2.oktober!
Helseskjema: Alle som skal være med på Småspeiderløft og/eller overnatting må levere ferdig utfylt helseattest ved oppmøte. Vi tar med noen «blanke» skjemaer for de av dere som ikke har adgang til skriver. (helsekort)
Utstyr: Det du trenger av personlig utstyr for overnatting i telt eller gapahuk i oktober. Bruk denne pakkelista som inspirasjon. IKKE ta med godteri/momsepose – vi sørger for alt av mat og snop på denne turen. De kan pakke i bag eller sekk – må kunne bæres ca. 400 meter av speideren (eller med hjelp av forelder/foresatt).
Foreldrehjelp: Vi ser gjerne at foreldre blir med på denne overnattingsturen. Fin måte å bli kjent på, oppleve detsamme som din «nye» speider og i tillegg velkommen hjelp for oss ledere.
Låneutstyr: Vi anbefaler å låne sovepose, liggeunderlag++ via Askim Frivilligsentral – Utlånssentralen. Vær ute i god tid – det er høstferie og sikkert mange andre som ønsker å låne utstyr.