Det er igjen tid for Einarbuhelga! Her samles hele Askimspeidergruppe og har juleaktiviteter, spiser julemat, leker juleleker, lager juleting, løser juleoppgaver, har på seg julenisselue, sover i julesovepose, skaper juleminner og generelt har det julefint sammen.

Program / tider:

Dato: Fredag 17.11 til Søndag 19.11. NB! Fredag er bare for tropp, troppsaspiranter, rovere og ledere.

Fredag kveld kl 19:00 møtes troppsspeidere, troppsaspiranter og rovere for enkel kveldsmat og brett/kortspill og troppsknuteverksted. Aspiranter vil blir tatt opp i troppen i en fin seremoni ute denne kvelden. Vi overnatter inne på hytten til neste dag – erfarne utesovere kan gjerne sove ute etter avtale med leder. NB! Alle som møter på fredag burde ha på seg nisselue og gjerne den kuleste speider t-skjorten du har.

Lørdag morgen ca. kl 09:30 kommer småspeidere (og andre) for å være med på juleverksted både inne og ute. Lunsjen serveres og spises som vanlig ute kl 12:30. Vi holder på til ca kl 16:00 før vi går inn for å slappe av litt før vi skifter til middag. På kvelden kl. 18:00 er det julemiddag for alle, her får vi servert tradisjonell julemat fra Østfold; ribbe, poteter, brun saus og tilbehør (det vil være alternativer for de som ikke spiser kjøtt). Det blir kanskje en tale eller to og vi synger flere julesanger. Middagen slutter ca. kl. 20:00. Under middagen har vi på oss speiderdrakt, har du ikke speiderdrakt så bruk andre pene klær. Etter middag så går vi et fint lysspor, spiser litt godis, spiller spill, sover, eller sitter ute rundt et rolig bål, slapper av og snakker om livet og speideren. De yngste speiderne overnatter inne på hytten til neste dag. Erfarne utesovere som er troppspeidere eller eldre må regne med å sove ute pga. forventet veldig lite soveplass inne. Er været greit så setter vi opp et par telt med ovn som troppsspeidere og eldre kan sove i også.

Søndag spiser vi frokost og rydder opp soveutstyret, vi får hjelp av foreldre til å vaske ut av Einarbu. Kl. 10:30 vil nye småspeidere bli tatt opp i flokken, troppen og roverne(?) kan også finne på å dele ut merker. Ca. kl 12 er vi ferdige på Einarbu for i år og vi reiser hjem med gode minner og kanskje nye speidervenner.

Foreldrehjelp:

For å gjennomføre helgen trenger vi hjelp av foreldre og foresatte. Dette er en god mulighet for å få en fin dag ute eller inne, oppleve speiderglede og bli kjent med andre speiderforeldre og lederne som passer på speiderne deres. Er man foreldre i Askim speidergruppe kreves det to dugnader pr. år – dette telles som en av dem. 

Vi spanderer varm lunsj lørdag og kaffe / te / kaldt vann (ta med kopp). Under påmeldingen kan du velge hva du vil hjelpe til med og hvilke tider som passer.

Meld deg på som foreldrehjelp her: https://forms.gle/byYQ4Cr8ZBfMT2s87 – gjerne så raskt som mulig og før 9. november.

Påmelding / pris / «noshow»:

Påmelding av speidere gjøres her: https://min.speiding.no/activities/view/3795 snarest og innen 9. november kl. 21:37. Påmelding er bindende. Under påmeldingen velger man hva man skal være med på, man også der melde fra om endringer ut i fra standard.

Hvis man ikke er medlem i speidergruppa (søsken eller «en gang speider – alltid speider») og derfor ikke har bruker på min.speiding så kan man melde seg på her: https://forms.gle/byYQ4Cr8ZBfMT2s87 – gjerne så raskt som mulig og før 9. november.

Pris: I år er det gratis å være med på Einarbuhelga.

«Noshow«: Hvis man er meldt på og ikke møter opp uten å si i fra minst 24 timer før så må man betale et «noshow» gebyr på 500 kr. Sykdom er selvfølgelig godkjent fravær, men må også meldes fra om. Man melder i fra til enhetsleder (Jørgen / Håkon) hvis man ikke kan møte.

Hva skal man ha med / pakkeliste:

Vi skal være ute og inne hele helgen uansett vær, så husk klær etter vær.
Husk spesielt på:

 • Drikkeflaske som kan etterfylles
 • Speiderdrakt (skjorte, skjerf og blå jeans) til middagen, hvis du har. Ellers så tar du med andre pene klær.
 • Speiderskjerf skal være på hele helgen, hvis du har.
 • Soveutstyr; sovepose, pute og liggeunderlag (Troppsspeidere og eldre som er erfarne utesovere må regne med å sove ute natt to, og må da ha med utstyr for dette)
 • Innesko / tykke sokker
 • Kosedyr, hvis du trenger det for å ha det bra
 • Ta gjerne med et brett / kortspill du vil spille med andre speidere eller ledere
 • Merk alt av klær, sko, kosedyr, speidere og utstyr med navn
 • Pakk gjerne i bag, da det tar mindre plass og er lettere å holde orden.

Hva skal du ikke ha med:

 • Mobil / nettbrett / mobilklokke eller andre ting som gjør deg asosial ovenfor oss andre på Einarbu. Hvis noen trenger å få kontakt med deg så avtal med en leder som kan være kontaktperson for deg.
 • Spisesett
 • Godterier – vi har mer enn nok til alle og vi har allergier som vi må passe på.

Kart

Sett GPS’en til Einarbuveien 130, Eidsberg eller se kart her: http://bit.ly/einarbu.

Spørsmål

Har du spørsmål vedrørende arrangementet og / eller påmelding – send en epost til lederne i enhetene: Håkon for tropp og aspiranter og Jørgen for småspeider / flokk

Einarbuhelga gjennom tidene

Du kan finne bilder fra Einarbu igjennom tidene her: https://photos.app.goo.gl/1H96o7kSvNCQG89i6

Påmeldte i min.speiding:

NB: Funker bare sånn ca. – ditt navn vil stå her selvom du er meldt av

API-Server does not answer:
En gyldig URL ble ikke angitt
Please check the API URL in the block!