I Askim speidergruppe har vi mange kanoer og mange speidere som kan padle og liker å være på kanotur. I sommer ønsker vi å prøve noe nytt; vi leier ut kanoer til våre medlemmer og deres familier – andre grupper kan også leie av oss. Det er er en fin måte for dere å få oppleve godt friluftsliv og for oss å få inn litt penger til vedlikehold av kanoer og utstyr.

Vi har Haslekanoer, disse er kjent for å være meget stabile og trygge. De har plass til mye bagasje og tåler en «støyt», så de fine for speidere og familier på tur. Man kan velge mellom kano med 2 eller 3 seter. Vi har 16 kanoer til utleie (på to kano hengere)

Det koster 200 kr for 1 kano og 300 for 2 kanoer en dag – etter det er 50 kr ekstra pr kano pr dag. Velger man å padle andre steder enn Lyseren så kommer det en ekstrakost på 50 kr pr kano til vask / kloring av kanoer og utstyr pga. faren for smitte av krepsepest fra andre vassdrag. Det er med 3 årer pr. kano og vi har vester til utlån. Tapt og ødelagt utstyr må erstattes av leietaker. Man kan vippse leien til Askim Speidergruppe #119565. Det er ønskelig at minst en av de som er en med på turen har våttkort.

Vet du ikke helt hvor du skal på tur og hva man trenger å ha med? Vi har mye erfaring fra gode padlevann og hjelper gjerne med tips til dagsturer og overnattingsplasser. Pakkeliste finner du som alltid på http://www.askimspeidergruppe.no/pakkelister/

Kontakt Øystein på oystein@askimspeidergruppe.no for å avtale leie og få turtips.

Kanoene står i Spydeberg og Askim, og hentes og leveres etter avtale. Det går fint å kjøre med en kano på takgrind på bil, men man burde være 2 voksne for å få den opp på taket da de veier ca 35-40 kilo. Ved leie av flere kanoer kan man også få leie kanohenger etter avtale.

NB! Har du lyst til å dra på kanotur men ikke helt har pengene til det nå, ta kontakt så spanderer vi utleien. Vi kan også være behjelpelig med frakt av kanoer til og fra Lyseren, slik at dere får prøvd ut en av verdens beste friluftsaktiviteter. #fordivibryross