Gruppen

Askim Speidergruppe er tilknyttet Norges Speiderforbund og tilbyr speiding for barn i 3. klasse og oppover. 

Til vanlig så møter vi på speiderhuset på Tornerudveien. Dette er vårt eget hus og ble bygget av foreldrelaget tidlig på 70-tallet. Noen ganger er vi på Nikkeltunet ved Romsåsen eller Elghytta i Åsermarka. Dette er våre flotte gapahuker som vi også bruker på overnattingsturer (dere får gjerne bruke dem når vi ikke er der). I tillegg har vi mange fine kanoer. De bruker vi på kvelds- og overnattingsturer. Kano er en flott måte å forflytte seg da man kommer langt, ferdes stille slik at man får se dyr og natur og i tillegg kan man ta med seg litt flere ting enn man kan bære på ryggen. Vi har ofte med oss god mat som vi tillager på stormkjøkken eller over åpen ild når det er lov.

Småspeiderne er våre yngste medlemmer. De går i 3. eller 4. klasse og har møter på onsdager. I tillegg drar de på diverse søndagsturer, hytteturer og ikke minst småspeiderleir. På småspeideren lærer man alt mulig som kan være kjekt å kunne når man skal ut på tur eller hjelpe andre. For eksempel så lærer vi hvordan man bruker kniv og øks på en sikker måte. Vi lærer litt førstehjelp, noen praktiske knuter, hva man skal gjøre når det brenner og en masse annet spennende. I tillegg leker vi ganske mye og koser oss når vi kan!

Når du begynner i 5. klasse så starter du i troppen. I troppen arbeider vi mye mer i patruljer. En patrulje er liten gruppe (3-8 personer) og den som har ansvaret kaller vi for patruljefører. Etter hvert som du har lært deg masse praktiske ting (orientering, 1.hjelp, matlaging, sikkerhet på tur, sette opp telt eller gapahuk og masse annet) så kan du få lov å dra på tur alene med din patrulje. Det er spennende og kanskje litt skummelt første gang du er på tur uten en voksen som er med hele tiden. Vi kan love at patruljeturer er noe du kommer til å huske med glede når du ser tilbake på din tid i speideren. Andre ganger er vi på tur sammen med hele troppen, eller ande patruljer fra vår krets. Da har vi ofte leirbål sammen – da synger vi og forteller morsomme historier eller små skuespill.

I 10. klasse går du over i roverlaget. I Askim blir vi rovere 1 år tidligere enn i de fleste andre speidergruppene. Dette er fordi vi synes det er nok med 5 år i troppen og på tide at du får nye og mer spennende utfordringer. I roverlaget så er det ikke noen voksne ledere som planlegger og arrangerer møter – det må vi ordne selv. Vi har en voksen mentor, men det er bare for å gi oss utfordringer og veiledning. I roverlaget kan vi dra på mer utfordrende turer. Noen ganger til utlandet for å være med på internasjonale speiderarrangement!

Etter at du fyller 16 år kan du begynne å hjelpe til som leder. De fleste av våre ledere er gjerne eldre enn det, men det er god øvelse i lederskap å få ansvar for deler av et møte eller tur når du er ung. Alle kan egentlig bli ledere, også de som ikke har vært speidere når de var barn. Å være leder er en fantastisk morsom måte å bruke en del av fritiden sin. Du får hjelpe barn og unge til å utvikle seg til selvstendige og ansvarsbevisste speidere. Du får være med på morsomme eventyr og turer. Du skaper minnet for livet! Vi er ganske mange ledere i Askim og vi er alle medlemmer av vår egen patrulje – lederpatruljen Ask. Vi har alltid plass for nye ledere – da kan vi tilby enda mer eventyrlig speiding for barn og unge i Askim og Skiptvet. Ja du leste riktig – i Askim går det ganske mange speidere som bor i Skiptvet kommune siden de ikke har en egen speidergruppe for øyeblikket!

Hvis du har spørsmål om å bli speider eller leder i vår gruppe så kan du ta kontakt på info@askimspeidergruppe.no

Askim Speidergruppe
Tornerudveien 32
1831 Askim

Organisasjonsnummer: 983946550 
Bankkonto: 1100.30.03398