Som leder i Askim Speidergruppe er du med på å utgjøre en forskjell i speidernes liv.
Det å være speiderleder er i seg selv ikke så vanskelig og du kan til stor grad avgjøre selv hvor mye tid du vil bruke på speiderarbeidet.
I tillegg til at arbeidet du gjør som leder gagner speiderne vil det også gi direkte tilbake til deg i form av nye minner, nye venner, erfaringer og ett større nettverk.
For å prøve å belyse noen av spørsmålene du måtte ha kring det å være leder i Askim Speidergruppe har vi lagen en liten FAQ under. Finner du ikke det du leter etter der er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss, enten direkte eller gjennom skjemaet under.

De fleste føler at de har det for travelt. Derfor pleier vi å si at du kan starte med en «prøveperiode» – uten noen forpliktelser. Hvis du liker deg i speideren, finner du tid. Og jo flere vi er som engasjerer oss for egne og andres barn, desto flere er det å dele oppgaven med. Da bruker hver enkelt mindre av sin fritid.

De yngste barna synes det er trygt å ha mor eller far med på tur. De litt eldre finner etter hvert ut at det kan være fordeler med det – og du som voksen får sjansen til å dele opplevelser og gleder med barna dine. Dessuten behøver du ikke å være leder for egne barn. Ofte velger speiderforeldre bevisst å være leder i en annen del av barnas speidergruppe.

I speiderboka står oppskriften på det meste! Gjennom læring fra medledere, tipskvelder og erfaring tilegner du deg kunnskap om førstehjelp, naturen, bruk av kart og kompass og mye, mye mer.

Den kloke vet ikke alt, den kloke vet å spørre! Og speiderne lærer først og fremst av hverandre. Som speiderleder får du dessuten sjansen til å delta på gode kurs hvor du kan lære mange nye, praktiske ferdigheter.

Alle fritidsaktiviteter koster noe, men speideren stiller ingen spesielle krav. Den største investeringen ligger i turutstyret – et godt regntøysett, en sovepose og en ryggsekk. Det holder! Så kan du alltids supplere med annet spesialutstyr om interessen skulle øke.

Alle som er ledere i Askim Speidergruppe får en speiderskjorte og skjerf gratis. I tillegg dekker gruppen medlemsavgiften din i Norges Speiderforbund og mange av utgiftene i forbindelse med turer og leir. Dette er også den eneste «betalingen» en leder får utover gleden av å være med i en meget spennende ungdomsorganisasjon!

En av speiderens viktigste oppgaver er å lære barn å bli glad i naturen. Alle praktiske ting som å sette opp telt, hogge ved, tenne bål, m.m. kan du lære av lederne i gruppen. Det settes også opp egne kurs for nye speiderleder uten speiderbakgrunn – Nyingen.

Speideren har også mange andre aktiviteter på programmet enn friluftsliv. Kanskje har nettop du en fritidsinteresse eller et yrke som speiderne kan ha nytte av? Det viktigste er at du er interessert i å være tilstede sammen med speiderne og de andre lederne.

Å være kristen er ikke noen forutsetning for å bli speiderleder. Vi forventer imidlertid at du møter med åpent sinn og ikke motarbeider kristne verdier.

Lederne i en gruppe samarbeider om å legge opp programmet, og da tas det hensyn til hvor mye den enkelte ønsker å bruke av sin fritid. Vi tar høyde for at ikke alle kan være tilstede hver uke. Også du som har skiftarbeid eller stor reisevirksomhet kan være speiderleder. Mange ledere begynner i det små, men erfarer at det gir dem så mye igjen at de etter hvert ønsker å ta på seg flere oppgaver.

Mange ledere har aldri selv vært med i speideren som barn. Dette er absolutt ikke noe problem. Du klarer deg bra også uten den erfaringen.

Har du flere spørsmål? -Ta kontakt!