Oppdatering 28. des: Pga. ingen påmeldte speidere så velger i å avlyse turen i år. Håper på bedre oppmøte på #superlowkeytur22

Tradisjonen som starter for bokstavelig talt flere år siden forsetter i romjulen i år.

En gjeng ledere fra troppen drar på tur fra 28. des til 29. des og har lyst til å ha med noen motiverte speidere – siden det føles så tomt og rart på tur uten dere. Turen er beregnet for alle som føler seg som speider i troppsalder og eldre. (eks speidere, rovere, foreldre*, og ledere er altså også veldig velkommne).

Siden dette er en #superrlowkeyjuletur, også for oss ledere, så er det viktig at du du har «sovet ute en vinternatt før», du må altså kunne ta vare på deg selv, sette opp event telt, pakke sovepose osv. Hvis du ikke føler for å overnatte så kan du selvfølgelig bare være der på kvelden og se i bålet sammen med oss. Det er også fullt mulig komme 08:27 på onsdag morgen med varmt ferskt bakeverk og kaffe til oss ledere.

Nytt av året er at turen er flyttet til Elghytta. Elghytta er våre to gapahuker i Åsermarka. Vi har valgt å flytte oss bort fra Stutfosstjern siden naturen der er så slitt og brukt opp at den trenger ikke enda flere besøk nå. Vi drar fra parkeringen ved Skansehytta ca kl 15:07 og er tilbake der dagen etter kl 12:03.  Det er selvfølgelig mulig å komme litt etter og gå litt før, skriv i så det i så fall i påmeldingen. 

Selv om vi regner dette som et smittetrygt arrangement så er det greit å registrere deltakere. Vi har også satt maks antall deltakere til 17. Påmelding må skje via min.speiding eller epost til oystein@askimspeidergruppe.no for de som ikke er på innmeldt i speideren, innen mandag 27. des kl. 21:37. En liten, men spisbar premie trekkes ut bland de 7 første som melder seg på i min.speiding.

Opplegget er nesten som vanlig: Vi går ca. 1008,73 meter fra parkeringen, tenner bål, finner et sted å sove, lager mat, senker skuldrene mens vi ser inn i bålet, nynner på gamle leirbålssanger og slapper av. Vil du løpe rundt å leke pinnekrig så finner vi et sted et godt stykke unna hvor du kan gjøre det på egent ansvar og initiativ, eventuelt ta det på neste tur med naboen.

Lederne fikser bål, gode(ish) historier og tarps for å sove under. Dere må selv fikse personlig sove og spise utstyr, mat, drikke, håndsprit og dårlige vitser. Dette er også en veldig god mulighet for å teste ut nytt speiderutstyr dere har fått til jul, er det utstyr dere mangler så ta kontakt så tar vi det med fra speiderhuset. Det er seff gratis å være med på denne turen.

Håper å se mange av dere!

*Speideren din må godkjenne at du er med på turen

Påmeldte i min.speiding:

  • Øystein Bøhler
  • Håkon Stensland
  • Marianne Wiker Stensland