Har du lyst til å være med å dokumentere alle de fine stiene vi har i området rundt oss? Vil du gi de som ikke har muligheten til å komme seg til de høyeste toppene eller dypeste skogene en mulighet til å allikevel se utsikten og alle de fine trærne?

Vi har fått låne et 360 kamera av Speiderforbundet som brukes for å lage Google StreetView – men på stier. Vi trenger hjelp av speidere til å gå tur mens man holder kameraet. Vi kommer til å gå i mindre grupper og dele på å gå med kameraet. Det blir flere turer i områdene rundt i Indre Østfold i løpet av sommeren. Lengde på turene vil selvfølgelig variere, jeg regner ikke med at noen turer blir over 11,3 km alt i alt. På alle turer i sommer vil minst en leder være med for å hjelpe til og passe på at man ikke går seg vil.

For hvem: Turene er beregnet for troppspeidere og eldre som klarer å gå, med sekk, og holde en selfiestang på ca. 1 kilo i noen kilometer av gangen.
Når: Ettermiddager og kvelder i løpet av sommeren. Følg med på Spond for å melde deg på.
Pakkeliste: Speiderskjerf, klær og tursko etter vær og føreforhold, flaske med vann og litt snaks for energipåfyll for å klare den siste kneika opp til toppen.
Hvor: Vi begynner i Åsermarka i Askim og deretter drar rundt til andre flotte tursteder i Indre Østfold – Fjella, Gaupesteinsmarka, Kanotur på Lyseren, Skimtefjell, Rudsmosen, Langnes og andre flott steder – kom gjerne med forslag. Info om sted vil stå i Spond.
Merke: Selvfølgelig får man merke
Spørsmål: Sendes til oystein@askimspeidergruppe.no

Les om speiderstier på https://speiding.no/speiderstier

NB! Siden alle som er med på turen vil bli med på bilder som blir tatt, så må det være greit at bilder av speiderne blir liggende på internett uten at vi har noen egentlig mulighet for å fjerne dem. Google har en løsning for å sensurere ansikter, men erfaringsmessig så fungerer det så som så.