Oppdatert 17.01.19

I 2019 så skal vi på sommerleir igjen, vi vet ikke alt om leiren enda, men nok: Tider, sted, pris og at det garantert blir en bra leir. Vi kommer til å legge ut all info vi får, når vi får den. Pakkeliste ol. kommer i grei tid før leiren.

 

Deltagere på Nordtreff 2016, med bart

Når: 29. juni – 7. juli. Selve leiren er 1. -7. juli. Vi tar en dag i Helsinki med sigthseeing på vei til leiren, vi sover da i et speiderhus i nærheten av Helsinki. Vi flyr til og fra Helsinki og kjører buss i Finland.

Hvor: Evo i nærheten av Hämeenlinna i Finland. Dette er et fast leirsted som speiderne fra hele Finland bruker en del. Du kan lese litt om leirstedet her og se det på kart her

Hva: Nordtreff er en felles leir med speidere fra våre vennskapskommuner; Huddinge, Lyngby og Vandaa. Leiren går på rundgang mellom speidergruppene og arrangeres hvert 4. år. Det vil være ca 200- 250 deltagere på vår leir. Det kan være at det blir holdt andre leire på samme leirsted samtidig. 

På slike leire som dette så er stikkordene: Haik, bading, nye aktiviteter, leirbål, vennskap, fritid og fellesskap.

Tema: Er ikke helt bestemt men det blir høyst sannsynlig både «skog» og «Nordisk speiding over de siste 5 tiårene»‘

Pris: Maks pris på selve leiren er satt til 175€, vi regner med ca. 1750 NOK i reise, 350 kr mat til reisen og aktiviteter i Helsinki + en sikkerhetsmargin. Så pr 17. jan er prisen ca. 4100 kr pr person. Dette dekker da mat, opphold, aktiviteter og reise (lommepenger må man holde selv.) Dette er regnet ut fra en gunstig kronekurs og få uhell. Hvis kostnaden øker så vil siste delbetaling øke, vi vil selvfølgelig opplyse om dette så snart vi vet noe.

  1. delbetaling, ved påmedling: (500 kr) referanse bet1
  2. delbetaling, frist 1/3, kr 1500,-, referanse bet2
  3. delbetaling, frist 1/5, kr 1000,-, referanse bet3
  4. delbetaling, frist 15/6, kr 1100,-, referanse bet4

Avbestilling etter 8/3 refunderes ikke av Askim Speidergruppe utover det som arrangørene refunderer. Hvis avmelding er grunnet medisinske forhold dekkes dette av egen privat reiseforsikring.

Vi vurderer familiemoderasjon, ta kontakt med oystein@askimspeidergruppe.no hvis du mener dere kvalifiserer for det.

Alle betalinger er til Askim Speidergruppe sin konto 1100 30 33076. Merk TYDELIG med speiderens for og etternavn + LEIR2019 + referanse.
Eksempel – ”Gunnar Båbortbukser LEIR2019 bet1”

Påmelding: For å sikre gode priser på fly så må melde seg på allerede innen 31. januar. Gjør det enkelt ved å fylle ut skjemaet du finner her: http://bit.ly/nordtreff19

 

Hvem: Leiren er for alle speidere fra Askim i troppsalder (født 2008) og eldre. Det er planlagt med egen roverleir også denne gangen.

Er du voksen «ikkespeider» og ønsker å være med? Det har vi veldig lyst til at du skal! Vi trenger alltid hjelp og dette er en god mulighet til å oppleve hvordan det er være speider på leir.

Vi ønsker å ha med oss motiverte og engasjerte speidere på tur og derfor kan det være at vi setter enkle «krav» til speiderne vi har med.

 

  • Maks 2 fravær på i løpet av vårterminen (sykdom er godkjent fravær men må meldes fra om før møter / turer)
  • Tatt minst ett speidermerke i løpet av vårterminen
  • Ha vært med på minst 3 overnattingersnetter med troppen (Det er mange gode muligheter i løpet av vårterminen)

  • Generell grei oppførsel på møter og turer: «Høre på lederne sine og gjøre som peffen og assen sier»
  • Noen av aktivitetene kan også kreve at man kan svømme minst 200 meter – så det er lurt å trene på svømmingen

Hjemlengsel? Noen tenker kanskje at det er langt å reise på leir en hel uke i Finland. Det er riktig Finland er stykke unna og at 1 uke er ganske lenge, men vi har erfart flere ganger at det er som regel de hjemme som savner speiderne mest 🙂 

Å være på sommerleir er noe alle speidere burde gjøre så sant man har tid og råd. Vi ledere vet at det er de som er med på sommerleirer som får de gode opplevelsene, vennskap og erfaringer som de tar med seg videre i livet, både i og utenfor speideren.

Nordtreff er en ganske liten leir, men akkurat stor nok til at man får den gode leirfølelsen og man får «trygt» prøvd seg på leir i utlandet. Vi anbefaler derfor at alle som kan og har råd blir med.

Lapp? Har du lyst til å lese lappen som ble delt ut på møtet 17. januar? Last den ned her: Første info