Helgen 1-3. okt så var Micke, Håkon, Marianne, Luna, Hasse, Jørgen og Øystein i Lyngby på NLT. Dette var som vanlig et veldig koselig og god arrangement. Fredag gikk til reise og gode samtaler, lørdagen var vi på sykkeltur rundt i Lyngby hvor vi gjorde mange fine oppgaver sammen, alle hadde tema «elektromagnetisme», og fikk se hvor alle speidergruppene i Lyngby holder til. Søndag diskuterte og lagde vi oppgaver for speidere hvor man bruker mobiltelefon og annen «nyere» teknologi.
Maten var som alltid god, kortstokkene ble flittig brukt og samtalene gikk lett på tvers av alder og landegrenser.

Vi håper at enda flere fra Norge blir med til Sverige neste høst.

Vi hadde Nordisk Møte og der ble en del ting tatt opp:

  • C4K: Noen av landene synes det er vanskelig å rekrutere speidere til å bli med. Vi diskuterte mye att og fram om vi skulle slutte med C4K eller ei. Vi kom frem til å forsøke å gjøre ett par oppgaver litt mer praktiske og fortsatt holde på med C4K til noen år etter Covid-19 og se på interessen etter det.
  • NP5K på Nordtreff: Vi ble enige om å slutte å avholde NP5K på Nordtreff leirer, slik at det er lettere for deltakere å være med på NP5K uten å være på Nordtreff leiren.
  • NP5K 2022: Blir i Norge – helgen 20-22. mai
  • Nordtreff på Spejdernes Lejr: Siden både Finnene og Svenskene har store landleire sommeren 2022 så rekker de ikke komme på Spejdernes Lejr. Derfor ble vi enige om å utsette Nordreff til 2024, fortsatt i Danmark.
  • Nordisk samarbeide: For å forsøke å få med flere Lyngbygrupper på det Nordiske samarbeidet så inviterer Askim ledere fra alle Lyngbygrupper til «Nordisk Aften» på Spejdernes Lejr. Her forteller vi om historien og alle de bra opplevelsene speidere og ledere får med sammarbeidet.
  • Partiokannus 50 år: Vantaa speiderkrets feirer 50 år i år og skal ha fest 11. desember. Vi har blitt invitert til festen som er en «black tie» event. Mer info kommer.
  • Huddinge Speidergruppe 90 år: Huddinge speidergruppe feier 90 år i år og det feires 23. april 2022. Vi har blitt invitert til festen. Mer info kommer.
  • Åpen tropp hos Askim på spejdernes Lejr: Det er noen av våre nordiske venner som har lyst til å komme til Spejdernes Lejr men som da ikke har en tropp å bo hos. Micke og Øystein luftet muligheten for at vi i Askim kan ha en «Åpen tropp» for å ta i mot besøkende, dette er selvfølgelig noe som må bestemmes på gruppeting i Askim el. lign.

Kommende Nordiske hendelser:

Partiokannus 50 år: 11. desember 2021, Vaanta
C4K: 29. januar 2022, online
Huddinge 90 år: 23. april 2022, Huddinge
NP5K: 20-22. mai 2022, Norge
NLT: Høsten 2022 – dato ikke satt, Sverige
Nordtreff: Sommeren 2024 – dato ikke satt, Danmark