Vi har en minecraftserver i speidergruppen for å leke på. Serveren er whitelistet slik at bare spillere som er godkjent får tilgang, det er stort sett bare eksisterende og gamle medlemmer i Askim speidergruppe og våre speidervenner fra andre IØ grupper som får tilgang. Øystein (og andre voksne) følger med på serveren og passer på at ting går ok for seg.

For å få tilgang; få en voksen til å sende en epost til oystein@askimspeidegruppe.no med brukernavn, ditt virkelige navn og speidergruppe, så vil du få tilgang ganske snart. PS. Du må kanskje «melde» deg på selv om du er meldt på før på andre servere.

Vi bytter verden av og til. Nå kjøres en enkel 1.19.3 server survival, easy, med noen Vanilla Tweaks. Vi har også en Discordserver som du kan få tilgang til hvis du vil, si ifra når du melder deg på serveren.

IP til serveren er speider.dyndns.org og kjører Minecraft Java Edition, det er altså IKKE mulig å bruke Bedrock versjonen (eller iPad, Playstation ol.).

Av og til så har vi Minecraft LANParty på speiderhuset og noen ganger så avtaler vi å møtes på Discord og serveren for å spille sammen en søndagskveld. Dette kan gjerne speiderne selv ta initiativ til, snakk med Øystein så finner vi en tid det passer for flere.

NB! Serveren er et ekstratilbud til speiderne våre, du må ha lisens til spillet selv og vi har ikke mulighet til å drive med IT-support for å få ting til å fungere.

Regler

Vi har noen enkle regler vi alltid forholder oss til:

1. Stjele fra andre er selvfølgelig ikke lov
2. Det er ikke lov å ødelegge for andre. Enkle «pranks» er ok, men regn med å måtte rydde opp etter deg.
4. Hus og andre byggverk du bygger merkes med skilt med brukernavn
5. Bygg hus ferdig – prøv å unngå å la hus stå uferdig lenge. 
6. Ingen UFOtrær
7. Mobbing og mas i chat blir slått hardt ned på – du blir kastet ut fra serveren.
8. Ikke bygg veldig tett på andres bygg, uten at man har avtalt det. «Er du i tvil så er du ikke i tvil»
9. Følg speiderloven!
10. Øystein er pr. nå eneste OP på serveren – og slik blir det nok lenge til.

Serveren står på Speiderhuset. Hardwaren er donert av Simula Research Laboratory.