Sommeren blir ikke som vi regnet med i desember i fjor, det gjør også at sommerens leir ikke blir som vi planla da. Det er veldig mye usikkerhet for hva som skjer fremover; når vi kan reise til Sverige uten karantene etterpå, hvor mange som kan sove i samme telt, når vi kan spise sammen igjen osv.

Vi ønsker å legge planer for sommerleiren 2020 som gjør at vi er rimelig sikre på at vi kan gjennomføre dem og at det blir et bra opplegg hvor alle kan delta.

Hovedplan: Vi kjører 5 dager med en aktivitet hver dag, vi har all aktivitet i Indre Østfold kommune, og deltagerne sover hjemme* (kanskje i hagen). Eksempler på aktiviteter er: Kanopadling og bading på Lyseren i Spydeberg, omvisning og aktivteter på Trøgstad fort, og fisking, woodcraft og bading i Fjella. Tanken er at vi skal ha en aktivitet i hver av de fem gamle kommunene. Vi skal oppleve, motivere og engasjere til gode speideropplevelser.

Når: Tirsdag 4. august til lørdag 8. august. Man kan velge å være med alle dager eller bare noen.

Påmelding: Som vanlig så ønsker vi påmelding så tidlig som mulig da det gjør det mye lettere å planlegge for oss, men vi åpner for påmelding tett opptil aktivtetene. For Askim SPG vil bli påmeldingen bli via Spond, speidere fra andre grupper melder seg på til sin leder.

Dagsplan: Oppmøte på aktivitetssted kl 09:00 og vi er ferdige ca kl 18:00 -19:00 de fleste dagene, lørdag avslutter vi ca 21:00. Vi lager planer for samkjøring der det er fornuftig og trygt.

Mat: Speiderene har spist frokost når de møter og har med seg matpakke og drikke til lunsj. Vi ordner felles fika og middag.

Pris: 100 kr pr dag pr deltager. Dette betaler for merke(r), mat (fika og middag) og utstyr.

For hvem: Alle speidere i alle aldre. Vi planlegger at opplegget deles opp slik at det passer for alle aldersgrupper, så sant vi har med nok ledere. Alle speidergrupper i Indre Østfold har mulighet til å være med, hør med din lokale gruppe om dere skal være med.

Leirbål: Ja det blir leirbål siste dagen (lørdag 8. august) – ved Askim speiderhus. Hvis det er trygt så er det selvfølgelig koselig med besøk fra resten av familien denne kvelden.

Leirmerke: Selvfølgelig blir det merke.

Hva med «Brødrene Dalslands kanals mysterier»?: Det tar vi et annet år. Vannet, kanoene, slusene, mysteriene, spekralsteiene og Sverige er der da også.

Spøsmål: Sendes til oystein@askimspeidergruppe.no

(*) Hvis det er fornuftig og trygt vil vi se på mulighetene for overnatting noen av dagene, info om dette blir da gitt ut i grei tid.