En velfortjent sommerferie nærmer seg for nye og gamle speidere. Ved inngangen til ferien teller Askim Speidergruppe 95 medlemmer, og aldersspennet er imponerende 83 år i gruppa vår. Så for de av dere som har hørtordtaket: Engang speider alltid speider. Så kan vi i Askim Speidergruppe gå god for dette uttrykket. Vi ønsker å være ei aktiv gruppe som tilbyr aktiviteter med mening, og mulighet til mestring for barn og unge i lokalsamfunnet. For at dere som har barn i speideren skal få hilse på ledere, og andre voksne i speider gruppa, og bli presentert for noen av de aktivitetene Askim Speidergruppe har som tradisjon å gjennomføre, ønsker vi å invitere foresatte og søsken med på noen av aktivitetene våre igjennom året. Målet er å gjøre foresatte kjent med speiderbevegelsen, og lettere kunne ta del i speidernes opplevelser i forbindelse med turer og aktiviteter. Vår erfaring er at speiderne blir motivert av å kunne dele sine nyervervede speiderferdigheter, og turopplevelser med familie og venner. En god
kommunikasjon mellom foresatte, og speiderledere håper vi kan gi grobunn for at speidere føler seg ivaretatt i Askim Speidergruppe, og kan se frem imot en fortsatt innholdsrik ungdomstid med aktiv speiding langt frem i tid.

Sommeravslutning

Torsdag 7.juni 2018 møtes vi på Speiderhuset i Tornerudveien kl. 18.30 – 20.30, til vår tradisjonelle sommeravslutning. Kvelden vil inneholde tradisjonelle speideraktiviteter, og ja «noe å bite i» er en tradisjonell aktivitet i Askim Speidergruppe, i tillegg blir det sosialt samvær og en og annen overraskelse. Flokken er ansvarlig for planleggingen av kvelden. Alle medlemmer med foresatte, og søsken er hjertelig velkommen på sommeravslutningen!

Nattinaturen

Vi ønsker velkommen til nytt speider år med markering av friluftslivets dag, og overnatting på Nikkeltunet/Romsåsen. Friluftslivets dag markeres over hele landet lørdag 1.september, og speidergruppa tar selvsagt del i markeringen. Det vil bli organiserte speideraktiviteter i Romsåsen på dagtid, og overnatting på Nikkeltunet fra lørdag til søndag. Dette er en fin mulighet for foresatte, og evt søsken til å oppleve speiding, fellesskap og en god prat rundt leirbålet, før soveposen kaller. Nærmere info vil komme etter ferien.

Speiderhilsen Askim speidergruppe ved gruppeleder Hildegunn Raknerud, gruppeleder@askimspeidergruppe.no

Askim Speidergruppe Eventyrlig Speiding i mer enn 100 år