Det er igjen duket for den tradisjonelle juleavslutningsweekenden på Einarbu hvor hele Askim speidergruppe samles og har juleaktiviteter, spiser julemat, leker juleleker, lager julefulgemat, løser juleoppgaver, har på seg julenisselue og generelt har det julefint.

Program / tider:

Fredag kveld kl 19:00 møtes troppsspeidere, troppsaspiranter og rovere for god mat og brett/kortspill og troppsknuteverksted. Vi overnatter inne på hytten til neste dag – erfarne utesovere kan sove ute etter avtale med leder. NB! Alle som møter på fredag burde ha på seg nisselue, hockeytrøye eller en annen morsom ting på hodet.

Lørdag morgen ca. kl 09:53:42 kommer småspeidere (og andre) for å være med på juleverksted både inne og ute. Lunsjen serveres og spises som vanlig ute. Vi holder på til ca kl 16:17 før vi går inn for å slappe av litt før vi skifter til middag

Lørdag kveld kl 18:00 er det julemiddag for alle. Her får vi servert tradisjonell julemat fra Østfold; ribbe med tilbehør. Det blir sikkert en tale eller to og vi synger flere julesanger. Middagen slutter ca. kl 20:02. Under middagen har vi på oss speiderdrakt, har du ikke speiderdrakt så bruk andre pene klær. Etter middag så spiser vi litt godis, spiller spill, sover eller sitter ute rundt et rolig bål og slapper av. Vi overnatter inne på hytten til neste dag. Erfarne utesovere som er troppspeidere eller eldre kan sove ute etter avtale med leder. Er været greit så setter vi opp et par telt med ovn som troppspeidere og eldre kan sove i også.

Søndag spiser vi frokost og rydder. Kl. 10:00 vil nye småspeidere bli tatt opp i gruppen, troppen og roverne kan også finne på å dele ut merker ol. da. Ca. kl 12 er vi ferdige på Einarbu.
Troppsspeidere, troppsaspiranter, rovere og ledere drar så videre til Speiderhuset hvor vi spiser litt god italiensk mat, jobber videre med juleglede merket, julekalender og tenner 1500 fakler for å gjøre klart til årets Julespill i Askim. Småspeidere, foreldre / foresatte og andre er selvfølgelig hjertelig velkommen til julespillet. Mer info om tider for julespillet kommer her på websidene.

Foreldrehjelp:

For å gjennomføre helgen trenger vi hjelp av foreldre og foresatte. Dette er en god mulighet for å få en fin dag ute, oppleve speiderglede og bli kjent med andre speiderforeldre og lederne som passer på speiderne deres. Er man foreldre i Askim speidergruppe kreves det to dugnader pr. år – dette telles som en av dem. 

Vi spanderer varm lunsj lørdag og kaffe / te / kaldt vann (ta med kopp). Under påmeldingen kan du velge hva du vil hjelpe til med og hvilke tider som passer.

Påmelding / pris / betaling:

Påmelding gjøres her: http://bit.ly/SignUpEinar19  snarest og innen 8. november kl 21:37. Påmelding er bindende. Under påmeldingen velger man hva man skal være med på, man også der melde fra om endringer ut i fra standard. Påmelding etter 8. november vil koste 100 kr ekstra.

Det koster å leie Einarbu, ha gode aktiviteter og lage god mat til alle. I år blir prisene som følger:
Fre-søn: 300 kr
Lør-søn:
250 kr
Bare lørdag (ikke overnatte): 200 kr
Bare middag lørdag kveld: 150 kr

Betaling gjøres til konto: 1100 30 33076 merket deltagerens navn og «Konto 27» . Betaling må være oss i hende ved påmeldingsfrist som er 8. november

Hva skal man ha med / pakkeliste:

Vi skal være ute og inne hele helgen uansett vær, så husk klær etter vær.
Husk spesielt på:

 • Drikkeflaske som kan etterfylles
 • Speiderdrakt (skjorte, skjerf og blå jeans) til middagen, hvis du har. Ellers så andre pene klær.
 • Speiderskjerf (blå for aspiranter) skal være på hele helgen, hvis du har.
 • Soveutstyr; sovepose, pute (m/örngott) og liggeunderlag (Troppsspeidere og eldre som er erfarne utesovere kan sove ute etter avtale med leder. Og må da ha med soveutstyr for dette)
 • Innesko / tykke sokker
 • KosedyrHvis du trenger det for å ha det bra
 • Ta gjerne med et brett / kortspill du vil spille med andre speidere eller ledere
 • Merk alt av klær, sko, kosedyr, speidere og utstyr med navn
 • Pakk gjerne i bag, da det tar mindre plass og er lettere å holde orden.
 • Ting til juleverkstedet, det vil komme et eget innlegg på websidene våre med hva du trenger å ta med.

Hva trenger du ikke ha med:

 • Mobil / nettbrett eller andre ting som gjør deg asosial. Hvis noen trenger å få kontakt med deg så avtal med en leder som kan være kontaktperson for deg.
 • Spisesett
 • Godterier – vi har mer enn nok til alle og vi har allergier som vi må passe på.
 • Steinsamlinger, oversikt over arkitektoniske perler i Nordsverige, sofaen fra IKEA og annet som tar stor plass og er ubrukelig.

Kart

Sett GPS’en til Einarbuveien 130, Eidsberg eller se kart her: http://bit.ly/einarbu.
Siste avkjøring fra «hovedvei» vil også være merket på fredag kveld.

Spørsmål

Har du spørsmål vedrørende arrangementet og / eller påmelding – send en epost til kenneth@askimspeidergruppe.no