4 dl hvetemel
½ pakke tørrgjær
½ ts salt
2 ss smeltet smør eller rapsolje
1 ½ dl melk

PINNEBRØD – grunnoppskrift med gjær

Lag deigen ferdig hjemme: Blant alt det tørre, bland så smøret/oljen med melken og hell det oppi det tørre. Elt godt, til deigen er godt blandet og passe fast. Putt deigen i en plastpose.

Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.

 

Prøv noen variasjoner på pinnebrød (fra http://www.dinside.no/919498/de-beste-pinnebrodene)

Klassiske pinnebrød – surr ikke deigen for tett eller tykt for jevn steking og raskt resultat.

Pinnebrød med pålegg – et ferdig pinnebrød fylles med deilig pålegg. Syltetøy er en klassiker, men prøv gjerne også med bær plukket på turen, eller litt honning. Eller hva med smør rett og slett?

Pølser med pinnebrød – spidd pølsen, og surr deigen rundt. Du trenger en litt tynnere pinne så pølsene ikke sprekker, og du bør ikke surre deigen for tykt eller tett.

Pinnebrød med ost – variér deigen med litt revet ost for saftige brød.

Pizza-pinnebrød – hvorfor stoppe ved osten? Blander du inn en hakket blanding av urter og soltørkede tomater sammen med osten, får du nærmest en pizza på pinne. Spesielt om du i tillegg surrer den rundt pølser som beskrevet over.

Kanelbolle-pinnebrød – ta kanel og sukker i deigen, for noe som nærmest blir kanelbollepinnebrød. For å nærme deg kanelbollestilen ytterligere, kan du ta med en blanding av smør, sukker og kanel som du smører pinnebrødremsene i før du ruller deigen på pinnen. Eventuelt en blanding av sukker og kanel som du dypper deigen i – men da vil det sitte dårligere på.

Godteri-pinnebrød – noe søtt du liker blandet i deigen, og vips – gode, søte pinnebrød. Om du velger rosiner, sjokolade, minimashmallows, mandelfyll eller annet er helt opp til deg og din smak.