Leirbålskappe er en kappe speiderne bruker for å varme seg ved leirbålet. Den er også sett brukt som pledd over og under soveposen, som hodepute og ikke minst; et sted å sy fast alle merkene man får i løpet av et langt speiderliv. Merker på leirbålskappen er alltid en god samtalestarter. Merkene festes som man vil på kappen, mange velger å samle dem etter type andre velger den gode gamle kaosmetoden.

Askim speidergruppes leirbålskappe er mørk ull som er kantet med skråbånd. Noen har også en lomme på innsiden foran (kjekt til mobil, lykt, sangbok ol.). Man kan velge å lage hette til kappen.

Vi har ferdige materialpakker for salg. Pakken består av ullstoff klippet til i normal eller ekstra lang versjon (lang versjon passer til speidere over 185 cm), grønn fleece til bokstaver, bokstavmal og en veiledningen på hvordan lage den. Materialer til hette kan kjøpes separat.

Pris: Normal størrelse (for de aller fleste): 750 kr. Ekstra lang koster 900 kr. Penger overføres til konto 1100.30.33076 merket med ‘Leirbålskappe’ og speiderens FOR og ETTERNAVN. f.eks. Leirbålskappe Johan Gåbortbukser

Bestilling: For å bestille så kan du ta kontakt med en av lederne på et møte, så sjekker de om vi har materialpakker på lager. Har vi pakker så setter du over penger og viser frem kvittering på neste møte, hvor du også får pakken utlevert.

Veiledning: Du kan laste ned en forklaring på hvordan sy kappen her

Bilder: Vi ønsker oss bilder av DIN leirbålskappe som vi kan legge ut her så andre kan bruke dem som inspirasjon. Send et godt bilde til oystein@askimspeidergruppe.no. Vi trekker ut en vinner blant innsendte bilder som får en liten oppmerksomhet på Einarbu 2022.