Som kjent så gir deler vi ut en del merker til speiderne våre i løpet av tiden de er hos oss. Ikke alle er like flinke til å ta vare på merkene og når de skal på skjorta eller på leirbålskappen så er de plutselig borte. Det hender jo også ofte at speiderskjerf og knuter forsvinner under lek og moro.

Vi ser at det å bestille opp f.eks. 2 merker fra speidersport koster mer i frakt og innsats enn selve merkene. Gruppen har derfor begynt å tilby salg av merker vi har på lager til kostpris. Dvs. du får merket fort og vi tar oss av frakt og bestilling. Noen merker finnes bare i begrenset opplag og kan ikke alltid skaffes.

Kjøp av merker, skjerf og knute

For å kjøpe merker så tar man kontakt med en leder før eller etter et møte. Lederne hjelper deg å finne riktige merker. Du vippser summen til Askim speidergruppe #119565 når du får merket, skjefet, knuten, pins ol. – kun vipps som betaling. Prisen er den samme som hos Speidersport, enkelte merker og pins som vi har laget selv har egne priser satt ut ifra hva vi betalte når de ble laget.

Man får selvfølgelig bare kjøpe merker som speideren har gjort seg fortjent til, eller merker for arrangementer den har vært med på. Det er heller ikke tenkt at man skal kunne kjøpe flere skjer, knuter eller merker til bytting på leir eller lign. det må du selv kjøpe hos Speidersport.

Speiderskjorte og merkeplassering

Det er ikke et krav om å ha speiderskjorte som speider i Askim speidergruppe, men det er noe som kan være med å gi en god fellesfølelse. Vi selger ikke skjorter, men det er flere som selger brukt via våre Facebooksider og på Facebooksiden Speidereffekter – Bytte, gi bort, kjøp og salg

Hvilke merker som skal på skjorta og hvilke som skal på en eventuell leirbålskappe fremstår som et mysterie for mange av oss. Det finnes mange guider på nettet, under her ser du to av dem – begge er riktige og ganske gode. Hvis du lurer så spør en leder etter et møte eller i Spond så hjelper vi deg. Vi har også som mål å legge ut info om spesielle merker man får på turer sammen med informasjonen om turen.