Som Thomas skrev forrige uke så er det en spesiell tid vi opplever nå, og etter mange dager hjemme er det fint å kunne plukke opp litt speideraktiviteter. Vi ledere vil så godt vi kan legge opp til at dere kan fortsette å jobbe med merker hjemmefra, og ett av disse merkene som vi begynte på før vi måtte ta en pause med møter var knutemekret.

Prøv å få tak i en taubit som er egnet til å trene på knuter med, spør gjerne foreldrene deres om dere noen taubiter hjemme. Tren på knutene, og ta et bilde med en mobiltelefon av den ferdige knuten, dette kan dere vise til oss når vi etterhvert kan starte opp igjen med speidermøter.

  • Knuter 1 – Krever at du må kunne seks forskjellige knuter og hvordan de skal brukes.
  • Knuter 2 – Krever at du må kunne 15 forskjellige knuter og hvordan de skal brukes.

For knuter 1 anbefaler vi at du fokuserer på båtmannsknop, dobbel halvstikk, enkel flaggstikk, enkel pålestikk, bardunstikk og åttetallsknute

Linker til illustrasjon og beskrivelse av noen av knutene dere kan prøve å lære:

Hvis dere skulle trenge hjelp med knutene så kommer en leder til å være tilgjengelig på videokonferanse-verktøyet Zoom i tiden for de neste speidermøtene, så torsdag 2. april og torsdag 16. april fra klokken 18:30 til 20:30. Dere kan bruke følgende link til Zoom:

https://uio.zoom.us/j/4204618404