Endelig 17.mai! Etter noen år med pause så skal vi endelig få oppleve en «ortnli» 17.mai-feiring. Dette er en ekstra travel dag for oss speidere, og mange av dere har ikke vært med tidligere. I Askim speidergruppe så har vi flere offisielle oppdrag så det er viktig at fleste mulig stiller på de forskjellige aktivitetene.

Flaggheis på Fossumbrua (07:45—08:15) Her stiller vi med 4-6 troppsspeidere og 1 leder. Vi er ansvarlig for flaggheis x 2 ved monumentet. Det vil og bli bekransning, musikk v. Askim veterankorps++. Hyggelig hvis foreldre blir igjen som publikum. Husk speiderdrakt!

Flaggheis i Askim sentrum (07:30—ca. 08:30) Vi heiser offentlige flagg i Askim sentrum, langs Kirkegata og i Folkeparken. Her trenger vi 2-4 rover/troppsspeidere og 1 leder. Oppmøte ved Byrommet/PM Røwdes plass—henting ved Folkeparken. Husk speiderdrakt!

Flaggborg i barnetoget (09:45—ca. 11:30) Vi går lengst frem i barnetoget med 10 flagg opp til kirken. Ved kirken står vi flaggborg ved monumentet under friluftsamlingen. Her ønsker vi minst 10 speidere (4.klasse som er sterke nok til å bære et flagg og tropp/rover) og ledere. Oppmøte ved Askim ungdomsskole—henting ved kirken. Husk speiderdrakt!

Borgertoget (15:15—ca. 16:15) Vi går som «speidere» i borgetoget. Her er alle medlemmer i Askim speidergruppe sterkt oppfordret til å bli med. Tema er «speidere på tur». Tenk speiderskjerf, friluftsklær, tau, ryggsekk++. Oppmøte ved Askim ungdomsskole—henting i folkeparken.

Alle speidere som stiller på 17.mai får et lodd per aktivitet de er med på (flaggheis, Fossum, flaggborgen og borgertoget) og derved større sjanse å vinne en gave fra Speider-sport. Det skal lønne seg å stille opp! Vi trekker vinneren i folkeparken rett etter borgertoget, tar fellesbilder og legger ut info på websidene.
I tillegg får alle som er med på flaggheis/flaggborg-aktiviteter et flaggbærermerke på sommeravslutningen.

Invitasjon for alle 17.mai arrangement kommer via Spond. Håper at flest mulig stiller opp slik at vi får en fantastisk 17.mai 2022!