Er du beredt?

Vi gleder oss til å treffe både erfarne speidere og alle som lurer på om speiding er noe for dem!

Speiderhøsten starter med et brak når Askim speidergruppe inviterer til årets første speidermøte på «Speidingens dag» lørdag 1. september 2018 på Nikkeltunet ved Romsåsen gruver.

Vi kan love morsomme speideraktiviteter som gir en smaksprøve på litt av alt det morsomme vi driver med i speideren:  Knuter, bål, klatring, speidermat, livline og mye mer. Alt dette skjer på en av Askims mest spennende plasser Romsåsens gruver. Ta med deg noen venner og kom til Romsåsens gruver nå på lørdag. Her får du sjansen til å prøve en annerledes og garantert spennende aktivitet!

Drop-in fra 12:00 og frem til 16:00.

Småspeiderne (3. og 4. klassinger) har første vanlige speidermøte onsdag 6. september klokken 1830 på speiderhuset.

Troppsspeiderne (5. – 9. klassinger) har første vanlige speidermøte torsdag 7. september klokken 1830 på speiderhuset.

Hvorfor bli speider?

Man trenger ikke å være en mini-Lars Monsen for å bli speider – vårt mål er at alle barn skal trives i speideren og oppleve glede i fellesskap og friluftsliv. I speideren er barn og unge sammen på tvers av alder og det er fritt for individuelle konkurranser. Mange opplever dette som veldig positivt.

I en tid hvor mange opplever press om å prestere på skolen, i sosiale medier og i fritidsaktiviteter, kan speideren bli et godt pusterom. Vi tror barn og ungdom trenger speideren mer enn noen gang!

Vi opplever også at mange barn og ungdom blir lettet når de oppdager at hos oss er det klare regler og tydelige grenser for hva som er greit å si og gjøre, og ikke. Gjennom faste rammer, tydelig veiledning og mye frihet til å prøve og mestre, får speiderne våre vokse og utvikle seg.

Speidere får trening i friluftsliv, lærer å klare seg selv både ute i naturen og ellers i samfunnet, trener på førstehjelp, matlaging og leirbygging, og lærer å samarbeide og blir bevisst sin egen rolle i kameratflokken og verden – kort sagt: Speiderne får teoretisk kunnskap og praktisk erfaring de vil dra nytte av hele livet. Og ikke minst: de bygger vennskap og får mange flotte opplevelser!

Les mer om å bli speider på våre hjemmesider her

Har du lyst til å prøve speiding? Meld deg på her

Ta med en venn!

Vi håper dere kan hjelpe oss å fortelle andre potensielle speidere om tilbudet vårt. Det kan du gjøre ved å:

  • Invitere en venn på de første møtene i høst
  • Del denne siden på facebook, i klassegrupper, via e-post eller lignende
  • Heng opp plakater i nabolaget
  • Del ut ranselpost i klassen

Ta kontakt med ingunn@askimspeidergruppe.no eller torunn@askimspeidergruppe.no hvis du trenger plakater eller ranselpost.