4 dl hvetemel
½ pakke tørrgjær
½ ts salt
2 ss smeltet smør eller rapsolje
1 ½ dl melk

PINNEBRØD - grunnoppskrift med gjær

Lag deigen ferdig hjemme: Blant alt det tørre, bland så smøret/oljen med melken og hell det oppi det tørre. Elt godt, til deigen er godt blandet og passe fast. Putt deigen i en plastpose.

Når tiden er inne for å grille, tvinn deigen rundt en pinne eller grillet pølse og grill på glørne til den begynner å løsne fra pinnen/pølsen. Pass på at pinnebrødet ikke blir for brent.

 

Prøv noen variasjoner på pinnebrød (fra http://www.dinside.no/919498/de-beste-pinnebrodene)

Klassiske pinnebrød - surr ikke deigen for tett eller tykt for jevn steking og raskt resultat.

Pinnebrød med pålegg - et ferdig pinnebrød fylles med deilig pålegg. Syltetøy er en klassiker, men prøv gjerne også med bær plukket på turen, eller litt honning. Eller hva med smør rett og slett?

Pølser med pinnebrød - spidd pølsen, og surr deigen rundt. Du trenger en litt tynnere pinne så pølsene ikke sprekker, og du bør ikke surre deigen for tykt eller tett.

Pinnebrød med ost - variér deigen med litt revet ost for saftige brød.

Pizza-pinnebrød - hvorfor stoppe ved osten? Blander du inn en hakket blanding av urter og soltørkede tomater sammen med osten, får du nærmest en pizza på pinne. Spesielt om du i tillegg surrer den rundt pølser som beskrevet over.

Kanelbolle-pinnebrød - ta kanel og sukker i deigen, for noe som nærmest blir kanelbollepinnebrød. For å nærme deg kanelbollestilen ytterligere, kan du ta med en blanding av smør, sukker og kanel som du smører pinnebrødremsene i før du ruller deigen på pinnen. Eventuelt en blanding av sukker og kanel som du dypper deigen i - men da vil det sitte dårligere på.

Godteri-pinnebrød - noe søtt du liker blandet i deigen, og vips - gode, søte pinnebrød. Om du velger rosiner, sjokolade, minimashmallows, mandelfyll eller annet er helt opp til deg og din smak.

Related Posts

Oppskrifter

Meksikansk fiskesuppe

Oppskrift til 4 personer 1 glass chunky salsa 1 fedd hvitløk 5 dl vann 1 buljongterning, fisk 400 g torskefilet, frossen 1/2 purre i ringer 1 boks mais 1-2 dl matlagingsfløte Salt og pepper Annet Read more…

Råd og Tips

Skihytta / Skistadion i Spydeberg – Veibeskrivelse

Alle veier fører til Rom» det er er ikke så mange veier til Skistadion i Spydeberg, så her velger vi å forklare den som er enklest. Fra Askim sentrum:  Kjør fylkesvei 128 (gamle E18) mot Read more…

Råd og Tips

Speiderhuset – Veibeskrivelse

Speiderhuset i Askim er det brune huset i enden av Tornerudveien. Bruk gjerne kartet under for å finne frem eller om du heller ønsker kan du bruke koordinatene under. Koordinater (EU89, UTM-sone 31) NORD 6633533.61 ØST 959283.86 Adresse Read more…